Kernhem Clout

Op het mooie landgoed Kernhem organiseert ACE-Xclusive een Clout verschieting volgens de Engelse richtlijnen van de British Long-Bow Society (BLBS). Dat betekent dat in principe alleen houten bogen (zonder kunststof) met houten pijlen mogen worden gebruikt, zoals dat jaren lang ook door de Broederschap der Lage Landen is georganiseerd. Een aantal enthousiaste deelnemers wil deze traditie names de handboogsportvereniging deels voortzetten, maar ook barebow schutters met houten bogen (met kunststof) en houten pijlen de gelegenheid geven om volgens dezelfde spelregels mee te doen, zij het in een eigen aparte klasse.

De Clout verschieting is gepland op 4 November 2023.

UPDATE MAART 2024: Het plan om ook een volgende Kernhem Clout te organiseren in het voorjaar 2024 is helaas niet gelukt. De veranderde toekomst visie, praktische en financiele wensen van de nieuwe bedrijfsleiding van de Wagenschuur voor een volgend event waren helaas niet te overbruggen, want het zou de kosten dusdanig hoog maken dat we als vereniging meer dan de helft nog zouden moeten bijleggen om het event per schutter nog enigszins betaalbaar te houden. Daarmee is (tot onze grote teleurstelling) de Kernhem Clout een eenmalig event geweest en zal niet terugkeren. Als organisatie zullen we echter ons best doen alsnog een andere locatie te vinden in regio Ede-Wageningen voor dit najaar. 

Wedstrijdlocatie: De Wagenschuur, Kernhemseweg 6, 6718 ZB Ede (klik op de foto voor Google Maps)

Parkeren:

 • Beperkte parkeergelegenheid bij de Wagenschuur
 • Parkeerplaats Landgoed Kernhem (Kernhemseweg 5)

Veiligheid, verzekering & deelname: De organisatie doet er alles aan om het event zo veilig mogelijk te laten verlopen, mede door extra inzet van HBT trainers (in opleiding). Desalniettemin is het noodzakelijk dat deelnemers verzekerd zijn voor aansprakelijkheid bij eventuele materiële of letsel schade. Voor leden van ACE-Xclusive en voor andere schutters die lid zijn van de KHSN (voorheen NHB) is de deelname verzekerd. Overige schutters die willen deelnemen worden verzocht te controleren dat zij via hun eigen vereniging verzekerd zijn voor aansprakelijkheid bij een dergelijk sportevenement. Bij opgave voor deelname is vermelding van de betreffende vereniging / organisatie verplicht.

Afstanden: (maximaal 40 schutters per afstand)

 • 180 yard (heren)
 • 120 yard (dames en veteranen)
 • 80 yard (jeugd tot 18 jaar)

Disciplines:

 • Traditioneel (houten bogen zonder kunststof)
 • Barebow (houten bogen met kunststof)

 Per schietbeurt 6 houten pijlen, per ronde 6 schietbeurten

Catering: Beperkte catering (koffie/thee met wat lekkers)

Programma:
09.00 uur Registratie
10.00 uur Clout 1e ronde
12.00 uur Lunchpauze
13.00 uur Clout 2e ronde
16.00 uur Prijsuitreiking

Inschrijfgeld:

 • Volwassenen € 10,00
 • Jeugd tot 18 jaar € 5,00

 Aanmelden:

 • Mail naar clout@ace-xclusive.nl met vermelding van: Discipline, Afstand, Vereniging
 • Inschrijfnummer(s) en betaalgegevens worden verstrekt
 • Na betaling is de inschrijving definitief en worden hieronder (wekelijks) bijgeschreven