Clubcompetitie

 

Ieder jaar in de maand oktober begint de clubcompetitie. De wedstrijden worden structureel per maand geschoten volgens het volgende schema:

 

  • Eerste dinsdag: Recurve Senioren
  • Eerste donderdag: Recurve en Barebow Jeugd
  • Tweede dinsdag: Barebow Senioren
  • Derde dinsdag: Compound Senioren

 

De clubcompetitie bestaat uit 30 pijlen kwalificatie, waarna de tussenstand wordt opgemaakt. Aan de hand hiervan gaan de beste vier (of acht, afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers) schutters de finales in, die worden geschoten via het setsysteem. Na afloop krijgt elke schutter een aantal wedstrijdpunten, afhankelijk van de plaats waar hij/zij geëindigd is. Wie aan het eind van het competitieseizoen de meeste wedstrijdpunten heeft is clubkampioen!

Omdat we persoonlijke vooruitgang in het schieten willen belonen, hebben we de verbeteringsprijs in het leven geroepen. Deze prijs wordt elke wedstrijd uitgereikt aan de schutter die zich op basis van zijn/haar vorige score met de meeste punten verbeterd heeft. Het gaat hierbij dus puur om een wedstrijd met jezelf! Naast de verbeteringsprijs hebben we ook de zogeheten ‘pluimpjes’: kleine kwastjes/pluimpjes in verschillende kleuren waarbij elke kleur staat voor een bepaalde score-drempel. Je begint aan het begin en kunt pas een hoger pluimpje krijgen als je de voorliggende al in bezit hebt.

Uitslagen