Oprichting en doelstelling

 

 

 

ACE-Xclusive is een relatief jonge handboogvereniging. De vereniging is opgericht op 1 oktober 1997 in Ede. Als vereniging stellen we ons tot doel de handboogsport in Ede en omstreken te bevorderen en uit te dragen op verschillende sportieve en creatieve manieren.

Na vele omzwervingen in Ede zijn wij nu uitgekomen op een vaste plek in Wageningen: de Hollandseweg 328. Daar beschikken we sinds april 2019 over een eigen clubgebouw met een 18-meter indoorschietbaan en een 80-meter outdoorschietterrein.

Lijkt het jou leuk om ook te leren handboogschieten? Of ben je al een schutter, en wil je je bij ons aansluiten? Meld je aan of kom een keer langs!

 

 

 

Diversiteit van de handboogsport

 

 

 

Binnen onze vereniging kan in verschillende klasses worden geschoten afhankelijk van het boogtype. Dit kan zijn recurve, compound, longbow en/of barebow. In onze binnenlocatie kan tot een afstand van 18 meter worden geschoten op verschillende blazoenen, terwijl onze buitenlocatie de mogelijkheid biedt om op een maximale afstand van ongeveer 80 meter te schieten.