Vier clubleden gaan als kersvers Rayonkampioensteam schieten voor het Bondskampioenschap Indoor 2019. Hier zijn we als club natuurlijk apetrots op!
Om hier te komen hebben de heren uiteraard eerst de regiowedstrijden moeten schieten. Na regiokampioen te zijn geworden van regio Utrecht & Flevoland hebben zij ook het Rayonkampioenschap Rayon 1 gewonnen. Deze Rayonwedstrijd stond gepland op 10 februari maar ging toen niet door vanwege een agendafout bij de organiserende vereniging.
De wedstrijd voor Rayon 1 werd vervolgens verschoven naar 24 februari. Daardoor kon ons team i.v.m. vakanties e.d. aanvankelijk helaas niet meedoen. Gelukkig heeft de bond toegestaan dat een nieuw teamlid als toekomstig reserve nu alvast voor het afwezige teamlid mocht optreden. Daarmee werd hij direct officieel lid van dit team.

In de rayonwedstrijd werd in de voorrondes een puntentotaal behaald van 1502, het hoogste landelijke gemiddelde. Hiermee had het team zich rechtstreeks voor de finale geplaatst. De finale zelf werd gewonnen in 3 ronden: stand 6-0. Tijdens deze finale hebben de heren een hele mooie eerste ronde geschoten van 58 punten met 6 pijlen; een gemiddelde van ruim 9,6. Met 18 pijlen werd uiteindelijk een totaalscore van 160 punten behaald, een gemiddelde van bijna 8,9. Een mooie en welverdiende overwinning!

We wensen onze vier helden heel veel succes met het Bondskampioenschap op 16 maart!